餐厅: 創發潮州飯店
资讯:

2022-10-10 3537 浏览
🔸️创发潮州饭店 🌍 潮州菜📍九龙城城南道60-62号出左去成日夜晚想食餐好嘅就同朋友你识我想你好耐嘅潮州菜因为见到佢地摆盘放晒出嚟好特别亦都未试过咁就嚟试下啦九龙城都方便朋友泊车有耐性方便朋友泊车开饭前同饭后都提供功夫茶饮既~ 呢度好多都系时价,亦都冇餐牌提供,想食咩就同阿姐讲或者这去楼下菜档摊点𩠌,都系个几特别嘅体验。🗨️ 蚝仔粥呢个好味,足料,肉碎,蚝仔多同肥美,仲有咸鱼,好够味🗨️ 韭菜猪红正常,份量少🗨️ 糖醋面好期待既一味,因为成日见人叫,以为好特别,点知醋,糖,面味非常独立🗨️ 花生猪手唔多吸引,上到黎只碗裂左,溜晒啲汁,同呀姐讲要换只碗,无理过我地🗨️ 春菜已煮好,正常🗨️ 虾蟹双枣虾枣好食啲,两三位友人话食蟹枣有vanilla 味?!🗨️ 反沙芋另一个好期待嘅甜品,因为手工繁复,唔喺度度有得食,今次终于得偿所愿,食后感系好甜!每人$220左右,可能我地唔识嗌𩠌,亦都唔系正宗潮州人,唔识欣赏,整体感觉麻麻!首先,唔觉得个味道非常之好。第二,没有标明价钱,其实都唔知佢收左几多钱/收得啱唔啱。第三,所有份量都系极细,适合二,三人食,细细份。
🔸️创发潮州饭店 🌍 潮州菜

📍九龙城城南道60-62号

🗨️ 蚝仔粥
呢个好味,足料,肉碎,蚝仔多同肥美,仲有咸鱼,好够味

🗨️ 韭菜猪红
正常,份量少

🗨️ 糖醋面

🗨️ 花生猪手

🗨️ 春菜
已煮好,正常

🗨️ 虾蟹双枣
虾枣好食啲,两三位友人话食蟹枣有vanilla 味?!

🗨️ 反沙芋

2022-10-04