2024-11-16
晚上同朋友去百份百餐厅食饭,拎咗飞,好快叫入座,餐厅得六成满,眼看仲有好几张空既4人同2人枱,侍应系要比近门口嘅2人枱,比我地2人,问佢可否转4人枱,就讲4人枱,要比4人坐,但明明都无客入,而且都将近8点啦,仲有好多张空嘅4人枱,唔系得1张嘛😑如果唔系朋友话好肚饿,话算数,真系谂住走人,朋友叫咗个扬州炒饭,因为肚饿,谂住快食到,而我就叫咗个铁板巨人厚切猪扒拼脆皮芝士肠($88),因为好耐无食扒餐,个餐可以拣蒜蓉汁或者黑椒汁,配脆脆薯条、白饭或者意粉,连野饮,我拣咗蒜蓉汁,要意粉同饮热朱古力猪扒食落唔柴口,配蒜蓉汁好惹味,好食😋,脆皮芝士肠同脆脆薯条嘅味道都👌、意粉就无唛汁,唔够味,朱古力够浓,好饮😋,可惜2人枱,张枱太细,佢个扒餐同意粉又分开上,碟又唔系细,每食唔样野都要搬来搬去先食到😖,好彩朋友没叫扒餐, 唔系都唔知张枱点放朋友就话佢嘅扬州炒饭普普通通整体来讲:食物👌,环境一般,枱与枱之有点迫,服务就有待改善,4人枱就一定4人先坐得,都唔睇吓咩时间,当我同朋友点完餐,个餐都未上,我隔离张4人空枱,居然就咁比1个人坐😡,大家前后入嘅时间相差唔够20分钟,而且想要杯水,举只手几分钟,都无
朋友就话佢嘅扬州炒饭普普通通
整体来讲:食物👌,环境一般,枱与枱之有点迫,服务就有待改善,4人枱就一定4人先坐得,都唔睇吓咩时间,当我同朋友点完餐,个餐都未上,我隔离张4人空枱,居然就咁比1个人坐😡,大家前后入嘅时间相差唔够20分钟,而且想要杯水,举只手几分钟,都无人理,当时系8点几, 唔系繁忙时间,服务完全唔得,就算啲嘢好食都冇用