2005-10-29 21 浏览
前排有饭局, 主人家安排左黎呢度.菜系一早写定既, 我都唔太记得, 净系写有印象既几样. 有个老火汤, 饮落几够火喉, 就算有师傅都唔多. 有个唔知咩鱼两味, 即系炒球同炸, 好多酒楼都系咁整, 但呢度做得好, 唔会太油腻同厚粉. 盐焗鸡个皮好香, 又有鸡味, 唔系坊间酒楼果D就咁搽盐既货色.甜品亦令人满意, 脆麻花好松化, 又系非平常酒楼食开果D可比. 腰果酥比较特别, 唔系好常见, 做得层次分明, 但自己觉得甜左D, 同埋好难夹起(会散开一层层). 杏仁露话系自家磨既, 都几好.其他菜式大致都唔错, 厨师响卖相方面花左唔少心机, 餐具亦都好靓, 令成餐饭既格调提升不少.睇番其他人COMMENTS, 原来都好极端. 可能主人家系熟客之故, 我地得到既招呼非常好, 食物亦都几满意, 唔通有特别待遇?
前排有饭局, 主人家安排左黎呢度.