2015-06-11 5582 浏览
放lucnh谂住同女友去hardrock舒服坐下食西餐,上到去见到对面有间韩国野都几多人,一于转下口味。入到去见到有位女人应该系老板讲韩文同班客人有讲有笑,心谂应该都正宗挂,(因为而家好多韩国餐厅都系伪韩式)同女友叫左一个牛肉什锦碗饭同一份炸鸡。先讲下个饭,老细叫我地捞匀先食,第一啖食落口已经觉得同出面既韩国捞饭唔同,个汁好香好好食,唔系得个辣字,d牛肉一d都唔un, 个味腌得唔错,另外d蔬菜都好新鲜,岩晒女友要食得健康d.炸鸡方面,一份有7件,大大件,有d部位唔算多肉,但好脆好juicy, 同老细倾倾下原来系用新鲜鸡,食落真系唔同d ,同连锁店果d真系差好远顺便讲下佢地d餐包泡菜野饮, 泡菜系老细自已腌,唔会太咸太酸,食完仲问佢地拎多小小,野饮就要左杯青柠梳打水同红「早」蜜,仲加左粒青柠,食完炸鸡饮一流,感觉好refresh. 下次系屋企可以试下自已沟。

2015-06-09
  • 韩国炸鸡