2018-04-03 1099 浏览
其实我都唔系普通人份量,但系伦哥先嚟一个鸡煲,再换炉打海鲜边炉,真系唔系正常人可以食得晒既份量!不过系好味既,啲姐姐又nice!首先一坐低就比两款前菜,另一个系凉拌唔知咩豆,由于太好食,好快俾我清咗唔记得影相。木耳就一般。 之后又有鲍鱼同冬菇做前菜,冇谂过会有,算系bonus ?味道OK。之后同朋友超满意个汤!未见过打边炉会送过高质既虫草花瘦肉炖鸡汤,超足料,普通食既鸡(唔知咩品种所以叫普通鸡)同乌鸡都有,每人一盅,好甜好正,好可惜冇得叫多,不过我会再因为个汤再去㗎,希望出名之后唔好改变啦!之后就上鸡煲,两个人有半只啦应该,味道OK但唔够入味,鸡有啲唔够淋,而且我叫中辣都好似小辣咁....整体都OK,不过劝大家千祈唔好系哩part食咁多!!之后就到重头戏海鲜边炉啦姐姐会睇我地食完味未帮我地换炉,鸡煲冇晒,转打边炉,但系一上就系番茄薯仔汤底,唔知会唔会有其他汤底?虽然哩个都OK,但冇问我地就算啦。个海鲜拼盘有几样系唔可以任食而且每人只得一只按人头俾既,包括象拔蚌,蚝,带子同蟹(唔明起码都一人半只啦,但佢系俾半个蟹盖同半个身同一边蟹钳俾我两个,咁点分呢),其余可任食既海鲜包括龙趸,翠肉鲩,

凉拌木耳
鲍鱼
虫草花瘦肉炖鸡汤

鸡煲

整体都OK,不过劝大家千祈唔好系哩part食咁多!!

海鲜拼盘
墨鱼滑/虾滑
任食类别

之后就到重头戏海鲜边炉啦
个海鲜拼盘有几样系唔可以任食而且每人只得一只按人头俾既,包括象拔蚌,蚝,带子同蟹(唔明起码都一人半只啦,但佢系俾半个蟹盖同半个身同一边蟹钳俾我两个,咁点分呢),其余可任食既海鲜包括龙趸,翠肉鲩,蚬,虾,花蚧。其实都好丰富同埋全部都新鲜又大只,300一个人真系抵。

除左海鲜,仲有墨鱼滑同虾滑,墨鱼滑好正,虾滑唔系弹牙个种但都好足料我几钟意既质感。唔知可唔可以refill, 但我已经饱饱地。

个牛又系好惊喜,因为完全冇期望主打海鲜会有咁高质既牛,虽然唔可以refill,但唔知加几钱就有,好正,唔系一般任食可以有既质素。

其他任食既嘢都系姐姐自动拎俾我地,其实我想有任食点单纸啰,因为唔系样样我都想食㗎嘛。

姐姐做紧promotion, like fb 就有得抽奖,见到隔离真系抽到好似$500即时俾,我地抽到6个送一个既优惠券同埋买xo酱有平既券,但一罐xo酱要120蚊

我比较想买前菜凉拌x豆既酱,希望之后可以有,因为我真系停唔到咁食个豆

环境有啲逼,而且难揾。
希望你地做得好有多啲生意但又唔好咁多人发现之后要排长队啦
虫草花瘦肉炖鸡汤