2020-03-07 193 浏览
现在每逢假日d郊外地方就会人多过旺角,但我真系好想吸收下新鲜空气平衡返一下自己,所以我就特别选平日来放一日大假为自己和朋友一起来过放松日。我们选择来到大尾督先食lunch, 再去行下,我们上网见都有人推荐火柴盒就胆粗粗来食,一来到见侍应都好勤力做清洁,呢到都算好干净,所以我们就好放心咁除口罩吸新鲜空气。我见呢到有地狱辛辣汤拉面配吉列猪扒即叫,吉野即叫即炸好酥脆, 地狱汤底小小辣, 而朋友就叫左个蒲烧鳗鱼饭,鳗鱼烧得刚好,个汁和饭好夹朋友都赞, 小食叫了岩盐烧鲭鱼, 皮脆鱼滑掂。 最后我们仲叫了一罐雪碧和一杯杏橙蜜桃乳酸特饮,其实去餐食饭我都会叫特饮的,因咁样先够叹。食饱后朋友都话呢到值得 encore , 下次平日晚上再来过,因见到佢地装修晚上有灯会仲吸引。