2017-05-19 1122 浏览
入到The Pond,第一入眼系个bar,之后就系open kitchen好多只鸭挂系度,然后就系鱼塘鸭子幅画,好吸睛。去到楼梯口,带位姐姐好有耐性介绍鱼柜俾我知,见到咁多海鲜,就决定豪一豪食餐好嘅。上到去坐低,环境唔错,望到外面嘅风景都几特别几靓。server好有礼貌亦好有耐性介绍menu,听到流口水。最后点咗条鱼,片皮鸭,帆立贝,仲有我至爱嘅小笼包等等。鲜鱼汤浸条鱼,又香,又浓味,仲食到鱼嘅鲜味!正!片皮鸭虽然一食,但系皮脆肉嫩,正!蒜蓉粉丝蒸帆立贝,食咗先讲!正!最后仲有小笼包,皮薄馅靓,有一粒系红色添,好特别!正!到最后,叫咗2个甜品,炸雪糕,同椰皇,正到非笔墨所形容。不过埋单就无信用卡优惠,算啦,食得开心就最紧要。

2017-05-11
庆祝纪念