2021-10-26 141 浏览
📍 玲珑小镇 ~ 深水埗福华街13号嘉华楼地舖呢边嘅深水埗真系反而唔系成日行过嚟,始终都系比较远,不过我有朋友介绍附近有间台湾小食,咁知道有台湾嘢就一定会去试吓啦😂😂因为太耐冇飞,唔去得都可以食下台湾本土嘢😂😂😂1)红烧牛肉面,精粹系喺个汤度,不过我始终都系冇台湾𠮶啲咁浓厚,有𠮶个味道不过都系争咁少少野🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️但系都属于正宗,牛肉比较软熟,咬落去唔会好奀,😂😂牛肉味好重🤤🤤🤤个面住得唔会太林啱啱好2)凉拌小青瓜,味道清新好多蒜头🧄😂😂3)夜市小食拼盘,不过不失,拼盘有花枝丸,盐酥鸡,台式香肠同埋炸鸡翼,盐酥鸡比较好食4)麻酱干拌面,睇落好似好好食咁,因为我唔想食花生酱,所以就只打卡冇食到😆😆😂😂环境文清风格,价钱合理,有少少台湾feel所以就拉高左个CP值😆😆😆😆觉得可以加分同推介👍🏻👍🏻👍🏻
📍 玲珑小镇 ~ 深水埗福华街13号嘉华楼地舖

红烧牛肉面