2022-06-07 74 浏览
-新加玻喇沙掺掺夏天热辣辣最岩食d浓味辣辣地嘅野开下胃,试咗呢个掺掺好大碗,绝对够饱,摆面仲有半只温泉蛋,鱼弹虾豆卜之类,配埋有个酱唔辣嘅类似xo海鲜酱,连埋青柠汁加埋落汤度更加鲜味,成个汤好有南洋风味,只系有小小辣,计返谭仔应该得二十至三十小辣,加埋汤底可能有椰奶中和返,仲增加咗香味,我觉得喇沙汤底比咖喱更加鲜。唯一美中不足系可以再加多几条菜索埋个汤一齐食会更正,不过对女士尼讲食晒成碗会有d饱滞。-老街咖哩面老街咖哩面系油面同粉丝混埋嘅,汤底咖哩椰味香浓,梛浆为本身咖哩汤增添咗香味,令面底都十分入味!成碗面都好足料,有虾蚬等海鲜,食到碗底都仲有好多,值得一试!-马来拉茶有少少似泰式奶茶嘅味道,好滑好香,但个人略嫌甜咗少少,不过都好好饮-香茅青柠荔枝梳打如图所见有原碌香茅,再加埋d薄菏叶成个视觉望落好refreshing,饮落就有荔枝味不过只系好小甜,岩晒我唔钟意饮甜野又想食饱消滞,仲有个底系梳打水饮完嗝返啖气爽晒!最尾仲可以咬埋条香茅清新下个口气。

-新加玻喇沙掺掺

-老街咖哩面