2022-05-06 4929 浏览
买左个staycation package,$1400包住同lunch buffet、tea set同早餐buffet~lunch buffet我觉得有D失望,质素一般般😐反而早餐buffet又几唔错㖞😂去到餐厅系八点半度,一坐低已经有staff问想饮乜餐茶~不过buffet出面有得自己斟果汁,所以我净饮果汁冇叫餐茶😆每一枱枱面都有3罐jam同1罐蜜糖~当中有比较少见嘅黑莓jam😳出去行左一圈,食物种类唔算多,但样样有D咁~中式点心试左个牛肉烧卖,正正常常~粥度,佢有白粥同皮蛋瘦肉粥~试左皮蛋瘦肉粥,好食过琴日lunch个海鲜粥😂至少今次个粥有味先😂琴日个海鲜粥食落冇海鲜味,同白粥加几粒海鲜冇分别🤷‍♀️西式不外乎烟肉肠仔、薯饼、茄汁豆呢D,都有嘅~仲有烧火腿😱冇谂过早餐会有烧火腿食😳egg station度,见有网友反映过D蛋煮得好熟🤦‍♀️但我今次试左奄列、煎蛋同炒蛋都冇呢个问题😚奄列好足料,好好食😍煎蛋同炒蛋都唔错,几有蛋味😋不过佢D沙律、coldcut、生果个part摆得好随意,完全冇想夹嘅意欲🤦‍♀️同埋芝士款式唔多……呢度都有cornflakes、麦皮,睇落都几多款~隔离有鲜奶、
lunch buffet我觉得有D失望,质素一般般😐
反而早餐buffet又几唔错㖞😂

去到餐厅系八点半度,一坐低已经有staff问想饮乜餐茶~

每一枱枱面都有3罐jam同1罐蜜糖~
当中有比较少见嘅黑莓jam😳
出去行左一圈,食物种类唔算多,但样样有D咁~

中式点心试左个牛肉烧卖,正正常常~
粥度,佢有白粥同皮蛋瘦肉粥~
试左皮蛋瘦肉粥,好食过琴日lunch个海鲜粥😂
至少今次个粥有味先😂
琴日个海鲜粥食落冇海鲜味,同白粥加几粒海鲜冇分别🤷‍♀️
西式不外乎烟肉肠仔、薯饼、茄汁豆呢D,都有嘅~
仲有烧火腿😱
冇谂过早餐会有烧火腿食😳
但我今次试左奄列、煎蛋同炒蛋都冇呢个问题😚
奄列好足料,好好食😍
煎蛋同炒蛋都唔错,几有蛋味😋
同埋芝士款式唔多……
呢度都有cornflakes、麦皮,睇落都几多款~
隔离有鲜奶、乳酪同果汁😏
仲有益力多😂
不过果汁就得🍊橙汁、🍎苹果汁、🍍菠萝汁同🍅番茄汁~
反而奇怪点解会冇西柚汁😢
另外佢个pastries又几有惊喜👍
见佢呢part都几多野,而且好多都写住自家制,所以试多少少~

🥐牛角包一般般😐
鸡尾包,早几日朋友来statcation时话闻落好香,应该几好食;
但我食落又觉得一般般,椰丝馅唔多🤷‍♀️
反而个苹果金宝丹麦酥几有惊喜👍
好酥脆,同埋个馅好好食😋
最后总结系,佢呢个早餐buffet大致上质素唔错😚
我想食嘅野都有😊
不过可能有D part要执得整齐少少?!
服务上,无论系厨师waiter,D staff都好有礼貌,收碟又收得好快👍
2022-05-06
早餐