2019-02-09
呢间出名食滑蛋叉烧饭嘅大排档排晒长龙,好彩我地今次唔使排咁耐,十分钟就有位。佢有一个舖同埋摆埋后巷,见到后巷有位就坐低咗。后巷反而仲坐得舒服过大排档,够晒光猛阔落。午餐牌都算多嘢拣,听闻呢度车仔面唔好食同埋唔抵食😓🐷滑蛋叉烧饭($50)阿妈同D细路比较腌尖,嚟到呢度出名食滑蛋都要叫熟蛋😑 但系熟蛋都好味,D叉烧好腍又多。但系比想像中细碟,个碟大但系啲饭系薄嘅一层,所以食落去就会觉得𩠌多个饭🤣(咁样骗你)呢个滑蛋叉烧饭就不是太贵。🦐滑蛋虾仁饭($62)呢碟就真系贵咗少少,但系有唔少虾仁,都新鲜嘅👌🏻都系饭唔够。滑蛋真系滑嘅,唔会好油腻😋。🐷滑蛋猪扒饭($55)猪扒都唔少,好腍,个皮就梗系一D都唔脆,因为同D滑蛋一齐炒。但系个皮唔厚👌🏻阿爸就觉得饭唔够佢食😅呢碟萝卜时菜真系唔抵啦,$20得咁少,萝卜一啲都唔谂,净系加咗豉油先有味😓。餐饮叫咗☕️热柠檬茶、热奶茶、冻柠檬茶和冻豆浆(冻饮加$3)热奶茶好饮,够香浓,用瓷杯会更好。热柠檬茶嘅茶几浓,有四片柠檬。冻豆浆系一支大和豆浆。冻柠檬茶系用外卖胶杯装嘅,唔系特别大杯。呢度嘅食物唔错,但系唔会话特别好味,我个人觉得唔值得排长龙,但系我哋今次排咗一
午餐牌都算多嘢拣,听闻呢度车仔面唔好食同埋唔抵食😓
🐷滑蛋叉烧饭(要熟蛋)
🐷滑蛋叉烧饭($50)
🦐滑蛋虾仁饭
🦐滑蛋虾仁饭($62)
🐷滑蛋猪扒饭
🐷滑蛋猪扒饭($55)
萝卜时菜
餐饮热柠檬茶&热奶茶