2022-05-27
约咗friend 今晚上来试下The lounge and bar 嘅dinner。今日天气麻麻地,所以就唔讲景色啦。职员嘅服务态度冇得输,热情有礼记得宾客嘅名。服务我哋嘅Tony非常专业及热情。入正题,是日我哋order咗两个steak set dinner 加share一个甜品。餐包形状有特色,质地适中,食起来软硬适中,配牛油更美味。我就叫咗呢个appetizer:烧八爪鱼配鹰嘴豆泥。八爪鱼唔错,入味而且弹牙。火候啱好,唔会太硬。鹰嘴豆泥,个人觉得就咸咗少少,好在份量唔多。主菜:谷饲安格斯肉眼扒(medium well)佐迷迭香牛肉汁配薯条。牛扒新鲜,而且肉质鲜美,火候啱啱好,几juicy,入口牛味四溢,啖啖肉。而薯条就没有咩特别,正常西餐薯条。因为两道𩠌dinner唔包甜品,最后我哋就order一个丽思卡尔顿蛋糕share食。就系呢个橙酒朱古力,份量睇起身唔大,但系非常扎实。一切开𠮶蛋糕就闻到香气四溢嘅橙酒。朱古力非常浓郁,最主要系有少少甜味带出朱古力嘅浓郁及橙酒嘅香气。总括而言,二道𩠌嘅牛排晚餐唔错,如果似以前咁包埋甜品就更抵!
餐包形状有特色,质地适中,食起来软硬适中,配牛油更美味。