2020-12-13 981 浏览
观塘出名工厂区多,而家转化为唔同种类嘅店舖。野饭当然唔少得啦!今日介绍呢间就系观塘嘅台湾餐厅。依家疫情原因,入到去当然要量体温啦。呢间餐厅就系侧边放咗口罩信封同埋酒精搓手液俾我哋,非常细心。*提提大家记得唔好拎多咗呀😊坐低冇几耐,我地就叫咗一个台式肉燥饭配柚子炸猪同一个卤水腩肉米线。肉燥饭啲汁覆盖成个饭面,令人有饱满嘅感觉。🤤🤤 不过柚子猪如果再软少少就完美啦💪🏼 而卤水牛腩有住半肥瘦嘅腩肉,绝对适合钟意有肉嘅同时带有少少脂肪口感既人食👍🏼一个套餐包埋小小前菜,有卤水蛋半只,有芽菜,有青瓜。同时亦都包埋一杯嘢饮,我就叫咗一杯胚芽奶茶🧋,奶同茶嘅配搭啱啱好,胚芽既味道亦都非常突出,拍得住出面嘅奶茶专门店。😍总括而言,环境卫生,有布置,服务态度又好。如果起观塘想食台湾野,都系一个唔错嘅选择。👍🏼👍🏼