2021-04-03 1257 浏览
系几年前同屋企人食过呢间泰国菜系觉得好好食既 最有印象系原个菠萝海鲜炒饭 事隔几年 见咁耐冇食过泰国菜 今次又再约屋企人一齐去食 当日系假期红日 晏昼3点前有lunch 4点后就开始系散点 咁我地就冇乜所谓 有冇set都唔紧要 岩食就可以了 当日大约晏昼4点去到 餐厅入面只有一枱 而我地系第二枱 后尾佢地都走埋 变左我地包左场 之后一路都冇客入过 可能系散叫 价钱都唔算平 冇乜人我地三个人叫左两个主食 一个小食 一个甜品同一杯饮品 主食我地照旧叫左个原个菠萝海鲜炒饭 佢系用原个菠萝上 岩晒打卡 好令 入面系有一粒粒菠萝 海鲜同埋炒饭 估唔到个份量都好大下 以为得好少 点知原来系好足料 海鲜有蟹柳 虾 鱿鱼 菠萝同海鲜炒饭呢个配搭好好 好夹好好味 另外仲有啲肉松同腰果分开上俾你自己捞埋落去食 另一个主食系蛋网海鲜炒金边粉 呢个一上到枱已经觉得佢好令 岩晒打卡 系有成个蛋网包住海鲜同金边粉 个份量又系好大份 好足料 海鲜又系虾 蚬 鱿鱼 蟹柳 金边粉食落酸酸甜甜 令人感觉几开胃 侧边仲会有啲花生碎俾你自己加埋落去食 加埋落金边粉度食会更加好食 更香口小食叫左个烧猪颈肉 睇图都见好大碟 唔

小食叫左个烧猪颈肉 睇图都见好大碟 唔系得个几块 个份量都真系好大下 有好多块 开头上面个几块食落真系麻麻地 太瘦食落好鞋身 系下面个堆会好啲 肥返小小 冇咁鞋身 同埋薄啲 好食啲 同埋佢系另外跟左个酱 个酱系好辣下 唔食得辣既真系唔好点会好啲 但旧猪颈肉唔点汁又真系会完全冇味

甜品我地叫左个芒果糯米饭 佢有细size同大size
开头我地都唔识拣 惊唔够食又惊太多 最后店员话我地知三个人拣个细既size已经够 可能见我地已经叫左三样野 拣细既应该够 店员话细size系一个芒果 而大size系两个芒果 芒果糯米饭一上枱系几令 芒果食落都鲜甜 但个饭就麻麻地 同之前食过既感觉有啲唔同 感觉上冇咁好食 有啲失望

饮品叫左杯芒果汁 味道正正常常 冇乜特别

整体黎讲 店员既服务系好好 好有礼貌 好满意 食物都唔错 几好味
原个菠萝海鲜炒饭
烧猪颈肉