餐厅: 牛角次男坊 (荃灣廣場)
资讯:

2019-06-04 388 浏览
我自己本身好钟意食牛角烧肉,知道佢开咗呢间食烧肉丼既副线,一直好想去试,最近终于去试左!如果你本身系Kabu会员,可以用app预先攞飞。咁就排队等咁耐啦!店员安排左我地两人坐系店中间类似bar台既台,感觉上就坐得冇咁舒服。我地叫左豚肉丼配经典牛角饭烧肉汁($78),同埋次男坊丼配次男坊烧肉汁($88)。落单后等咗大概10分钟上菜。睇落都几大碗!仲配埋面豉汤㖭!牛肉同䐁肉既肉质都够嫩滑、juicy。不过我就麻麻地个「经典牛角饭烧肉汁」,觉得佢太甜。反而次男坊烧肉汁唔错,好match 啲牛肉!🤩配菜方面,佢放左超多芽菜系底,我觉得多得济同煮得唔好食!😖总括来讲呢间都值得试!下次再黎会再叫次男坊丼!🤗
落单后等咗大概10分钟上菜。睇落都几大碗!仲配埋面豉汤㖭!
豚肉丼
次男坊丼

配菜方面,佢放左超多芽菜系底,我觉得多得济同煮得唔好食!😖

总括来讲呢间都值得试!下次再黎会再叫次男坊丼!🤗
2019-06-04