2017-11-26
西班牙海鲜饭好大兜既海鲜饭啊,完全唔系二人份量,三个人食岩岩好!饭上铺左好多海鲜,青口蚬大虾,连樱花虾都有🤣🤣海鲜质素正常,虽然无话好鲜但又唔会霉唔会腥,份量取胜了!饭煮得岩岩好,质感唔软唔硬,煮得入味。虽然应该唔系最正宗既西班牙饭,但都做得几好食👍🏻-芝士煎蟹饼蟹饼唔算大个,系细细个,不过用料几足!系我最钟意既木鱼啊😍木鱼加芝士蛋,一个字正🤤而蟹饼用上六只蟹拑系侧边点缀,反而今次蟹肉几鲜甜,蟹饼主用用蒸蛋同芝士做成,碟边既蛋会比较熟,但中间既蛋无咁熟,不过食食下成碟蛋都焗熟了,哈哈,配埋芝士好好食😛里面仲有洋葱同薯仔,真系啖啖口感都咁丰富!不过唔太食到里面有蟹肉,唔知系本身就系无定我食唔出呢😂😂anyway整体唔错,好食👍🏻系份量黎计价钱偏贵少少。-焦糖香蕉窝夫(FULL)窝夫整得几脆,但略嫌唔够蛋香,不过好惊喜系中间有麻糬架😍香蕉上面有焦糖,好食!加埋雪糕冷热交融,系甜品既精粹啊
芝士煎蟹饼
焦糖香蕉窝夫(FULL)