2023-03-17 1830 浏览
就算搬咗嚟九龙城附近咁耐,都冇试过呢间咁出名既餐厅,次次都见佢门口堆满晒人,就唔想等🫠今晚落街揾嘢食,老公话难得见到冇人等不如就试下一坐低就好似茶楼咁俾咗兜水同埋啲餐具我洗,啲餐具都几污糟….有层油系上面…..叫咗一个炒年糕,一个面,同埋一个高力豆沙芹王面其实系牛肉炸酱面,好好食好多芹菜粒,调味唔会好咸,不过啲拉面煮到好腍,唔系我钟意嘅口感牛脷浓茄汤年糕好好食,虽然系即食鸡汤煲蕃茄,但又煲得几好饮,入面仲有好多蕃茄粒。呢到个年糕唔会煮到好烂仲好有质感好烟韧,牛脷系一片片嘅,好好食,好爽口又有牛味👍🏻高力豆沙好企身,大大粒金黄色,洒满砂糖可惜个芯系冻既,而且仲有啲未炸熟既面粉一旧旧,红豆馅又冇味,但系个皮系几好食嘅,所以真系好尴尬。佢系我食过最好食嘅高力豆沙皮,但都系我食过最难食嘅馅,浪费晒唔够饱仲叫咗个牛肉饼,睇个样真系几出色嘅旁边一睇系透明,应该入边全部都系肉汁讲不然一咬爆到周围都系,而且冇咬一啖都系咁滴啲肉汁出嚟。可惜除咗肉汁之外,亦都有1:1既油漏出嚟。呢个饼除咗去爆汁同埋热辣辣之外,入边啲肉口感好烂,而且调味都唔好食整体嚟讲都唔错,可以下次试埋其他嘢食,不过就唔会再嗌高力豆沙🥲

叫咗一个炒年糕,一个面,同埋一个高力豆沙

高力豆沙好企身,大大粒金黄色,洒满砂糖

唔够饱仲叫咗个牛肉饼,睇个样真系几出色嘅

旁边一睇系透明,应该入边全部都系肉汁

• 芹王面