2017-02-25 4447 浏览
无去过美国,无食过红丝绒蛋糕起源地既正宗蛋糕,唔知人地当地口感,味道系点,所以我唔可以落评语话呢间既红丝绒蛋糕正唔正宗。但唯一可以确定既就系佢卖相正宗,因为够红够可爱呀嘛(废话!)本人唔好cup cake,但对红丝绒系有啲情意结,一年前系网上面见到呢个红当当既蛋糕,真系当堂发晒狂!试过自己上网揾食谱整,但从来都无试过系街食,今次终于忍唔住喇.一啖咬落去,个cream cheese frosting 好滑好滑,好浓cream cheese 味,我好钟意呀!再食下个蛋糕底,好moist 好松软,个texture 好正!味道方面细心留意系食到少少朱古力味,甜度可接受。
Red  velvet
2017-02-24