2017-06-22 352 浏览
同三个朋友到呢间餐厅聚餐,一入去,地方都几四正,我地谂紧食咩既时候,估计系老板既人走埋黎同我地推介猪手、Ribs、烧春鸡等等主食,最后我地净系就叫左个泰式鸡翼、芝士薯格、猪手同黑松露意大利饭,野饮我就叫左个蝴蝶茶雪糕梳打。因为每人加左$30关系,我地有个鸭胸肉沙拉、汤同牛角包!沙拉唔错,好新鲜,细细碟好开胃!是日餐汤系粟米汤,唔系开鑵头,都好creamy好好饮。需要一赞既系个牛角包真系好好食!外脆内软,又好香牛油味!小食上场,鸡翼都几好食既,不过唔系太大惊喜。个芝士薯格卖相一流,不过痴埋一旧旧,大家分既时候唔系太方便,食落冇想像中咁好食,唔够脆,但又有d干,芝士味可以再浓d。上猪手时,老板非常细心地问左我地驶唔驶影相先,然后帮我地切开,呢间餐厅既老板同员工都好热情,好nice. 咁讲返个猪手啦,可能我本身就麻麻地德国猪手,我觉得块皮可以再脆d, 入面肉可以再淋d,总之呢个主食就冇咩特别。黑松露意大利饭,一来到就闻到好香既松露味,食落都几香浓,仲有好多菇菇,令到个口感好丰富,同时又唔会太「流」,食完再想食,不过上面得2粒带子就好似少左d。最后讲下个蝴蝶茶雪糕梳打啦,杯野卖相好靓,好值得打

因为每人加左$30关系,我地有个鸭胸肉沙拉、汤同牛角包!
沙拉唔错,好新鲜,细细碟好开胃!
是日餐汤系粟米汤,唔系开鑵头,都好creamy好好饮。
需要一赞既系个牛角包真系好好食!外脆内软,又好香牛油味!

小食上场,鸡翼都几好食既,不过唔系太大惊喜。

最后讲下个蝴蝶茶雪糕梳打啦,杯野卖相好靓,好值得打卡,不过味道就一般,淡淡地,蝴蝶茶同梳打唔太夹,唔系难饮,但都系热饮加蜜糖好味d!

总括而言,我个人就觉得唔系重点既汤同牛角包系最好食!小食同主食唔系唔好食,但未至于食过番寻味,有进步空间。
环境来说,都几舒服既,可能今日闲日个场唔full, 好方便我地大声讲大声笑,系一个唔错既朋友聚会地点。
2017-06-22
  • 牛角包