2021-10-19
庆祝自己又老一岁,黎左花月庭食自助餐。可能我地早左食,入座时间好快。环境几大同整洁,食物种类都几多。某啲食物仲会有员工即场帮客人处理,例如芝士龙虾、鹅肝多士、鲍鱼等等,不过晚餐时段一开头会比较多人排队所以要等吓。首先想赞下送嘅鲍鱼,口感弹牙、酱汁浓郁,唔怪得要限每人送一只。芝士龙虾、鹅肝多士都十分受欢迎。龙虾嘅酱汁好香,同埋已切一半,好易起到啲肉出黎食。鹅肝多士非常香口,配上多士一流。同场加映拎左嘅青口、印度薄饼、鳗鱼、薯仔同蒸蛋。鳗鱼都好香;而蒸水蛋都好滑,唔系淡茂茂嘅水蛋。因为几好食所以encore左次。另外食左烤牛肉同猪手。烤牛肉有唔同酱汁,神奇系佢无论份量定系味道,我觉得都比排队拎嘅A5和牛好味。猪手都唔错,特别系块皮,不过影相个阵已经俾我食左。生食类食左生蚝同刺身。生蚝虽然细只但唔重金属味,轻口味嘅生蚝爱好者都可以食到。刺身非常新鲜,尤其系肥美嘅三文鱼。试齐了中汤 蕃茄薯仔排骨汤 同埋 西汤 杂菌忌廉汤。中汤还不错,西汤好好味,浓郁蘑菇味但又唔会好涩挞挞。甜品区居然有得自助勺芋圆,当然忍唔住试吓,芋圆食到有蕃薯味,几惊喜。另外拎左几款造型有趣嘅甜品,睇得出都几有心思。仲食左好
因为几好食所以encore左次。
猪手都唔错,特别系块皮,不过影相个阵已经俾我食左。
仲食左好多其他食物,不过冇全部记低。今餐有啲喜出望外,估唔到呢度嘅自助餐都几有水准,有机会都会返黎再试吓。