2025-02-16 0 浏览
之前就见到呢间冰室喺上环开,试过之后就觉得唔错,最近佢喺近中环嘅地方又开多一间,对我嚟讲真系方便极啦!餐厅外观好有特色,以绿色同金色为主调,招牌设计好吸睛,个个圆形同弧形嘅元素衬埋一齐,好有怀旧冰室嘅味道,又带啲时尚感。今次我叫咗个「流晒口水鸡饭」。一上枱,鸡肉嘅色泽就好诱人,表面淋住红彤彤嘅麻辣酱汁,仲有花生同芫荽做点缀。夹一啖鸡肉放入口,麻辣味好够劲,香气瞬间喺口腔散开,而且鸡肉啖啖肉,嫩滑又唔鞋口。配搭嘅白饭粒粒分明,用嚟捞埋啲麻辣酱汁,真系唔错~而隔离啲花生又可以帮助解辣!几好食!除咗食物质素唔错之外,店员亦都够醒目,一入去好快就安排位置俾我坐,上菜速度又快,啱晒我呢啲想快啲食完快啲休息嘅上班族👍🏻