2012-07-24 6 浏览
今次系第一次食放题,,由friend介绍话几好食,,于是去试下听friend讲依到你几细同迫,,去到望入去的确又真系几迫,,book左未有位要等等不过两分钟后通知有枱,都唔算得话系耐....入去条路烦啲过得一个人,,难行左少少但坐低左,,4个人坐又唔会话真系朋友讲到咁迫而且啲waitress仲即时问我地想要饮咩,,唔会要你等都冇人理首先当然叫刺身,寿司先啦..落单个时一举起就有人收,有效率!!等左两个宇就已经有得食~~~~~yeah刺身放得几靓,又好新鲜yummy ^^(p.s特别系三文鱼同北寄贝 不过个人觉得剑鱼就麻麻啦)到寿司,,有火灸三文鱼,火灸鳗鱼,带子,赤贝同马刀贝(都系第一次食)好食之余,,烧个时又唔会话烧"窿"哂啲饭,,不过美中不足就系饭大旧左啲,,几个女仔食真系饱饱地><"手卷方面,,软壳蟹都仲算系脆,,不过出面块紫菜就腍左-0-到叫熟食,,仲有效率,,可太有效率出得太快,,差啲就唔够位摆好在啲waitress同waiter好快手咁帮我地收咁啲碟gd services一个上就系一个牛乳海鲜锅同一个雪花肥牛锅未见锅先闻到香味~~食落个肥牛锅好正,,肥牛好滑

但坐低左,,4个人坐又唔会话真系朋友讲到咁迫

等左两个宇就已经有得食~~~~~yeah
不过个人觉得剑鱼就麻麻啦
手卷方面,,软壳蟹都仲算系脆,,不过出面块紫菜就腍左-0-

好在啲waitresswaiter好快手咁帮我地收咁啲碟gd services

一个上就系一个牛乳海鲜锅同一个雪花肥牛锅
未见锅先闻到香味~~
食落个肥牛锅好正,,肥牛好滑但汤底少少油
到牛乳海鲜锅好重奶香~~海鲜都好足料,,蚬同虾都大大只

之后想叫粟米个啲,,第一次食唔知又要落几多
就捉住个waitress系咁问,,但佢眼前好似好多野要做好忙咁
但佢好有耐性咁答我一啲唔耐烦都冇,,仲叫我地落少少,试左中意再叫 nice

于是我地叫左粟米同帆立贝,,细细份岩岩好

粟米仲好香甜又炒得金黄所以re-order了

再叫左烧物同炸物
烧就唔算太好啦,,啲芝士鱼饼同蕃薯仔都会一面好一面黑左

不过一口和牛同鸡串就唔错

炸就最好食系吉列蚝,天妇罗炸虾加鸡软骨~~~~

衰在就系炸茄子,炸蕃薯就太硬啦
咬唔开TwT

总结我好多野都叫黎试下ge结果,,味道同卖相都系好好的
waitresswaiter好快解决我地ge需要,,仲几倾得下,,service做到足

唔好在系个位窄同埋出入唔太方便真系肥啲都唔掂呀

下次应该会叫埋其他朋友一齐再食过

p.s因为出得几快咖啲野食~~所以落单千其唔好一次话叫好多
唔系有waitresswaiter收碟都唔够位摆
题外话/补充资料: 系中环吉寿个facebook有coupon可以自己print 咖 大家想食得更加经济可以上去睇下^^
2012-07-22
用餐优惠