2017-10-13
今日约左个旧同学出来行街买野同吹水, 好啦, 行行下大家觉得见累想坐低, 就入左女人街揾左呢间位于旺角 "首尔" 食个 late lunch. 打开个 menu, d相都几吸引 wor, 样样都想食, 我地得两个人, 唔理喇, 食左先讲, 我地拣左好一阵终于叫左: 韩式牛肉铁板饭, 猪颈肉滑蛋炒乌冬, 海鲜葱饼, 韩风一口鸡 (呢个系后加).首先上系铁板牛肉饭, 卖相几令 wor, 只蛋半生熟系饭上面我至中意, d牛肉系牛肉粒, 都有十几粒唔少wor, 我最喜爱就系佢个铁板汁, 甜甜地, 有似食紧日式铁板汁, 好香送饭一流!然后就黎左猪颈肉滑蛋炒乌冬, 上台个阵bill晒烟, 应该系即炒唔系 microwave 叮热个种. 味道都ok, 中规中距, 大人细路都arm食!海鲜葱饼好味呀!可能我本身中意葱味道啦, 葱饼我去韩式餐厅好多时都会叫. 煎得刚刚好唔哝 wor, 佢个葱饼汁好好味, 酸酸辣辣好正!我地两个大食妹, 后来加追左个韩风一口鸡, 唔食多d边度有力行街呢, 其实呢个系炸鸡黎, 不过size比较细可以一口一件. 唔错呀, 炸到金黄色, 唔哝, 粉唔厚, 有肉汁, 个汁好似
我地两个大食妹, 后来加追左个韩风一口鸡, 唔食多d边度有力行街呢, 其实呢个系炸鸡黎, 不过size比较细可以一口一件. 唔错呀, 炸到金黄色, 唔哝, 粉唔厚, 有肉汁, 个汁好似系加左调味料得番茄汁, 三十几蚊, 抵食到痺!!
埋单一百松d, 每人六十几, 食到超级饱, good! 可以 encore, 下次叫其它野食试下先!