2016-07-12
今日原本同三个朋友一齐食饭,拣左呢间有得韩烧又有得食放题既餐厅,价钱中等,$199,另加一服务费。呢个价钱来讲,一D都唔贵,所以大家都无抱高要求心态去既。只系,先讲野食,刺身唔够冻,所以食落感觉唔够新鲜,但呢但中等价格来讲,都系接受既范围内,至于烧肉类,款类都系ok ge,烧得熟既都无乜特别问题,调味都叫适中既。天妇罗类真系,无一样系我地觉得ok....食物除左天妇罗差点外,其他都可叫做中规中矩既。----->重要问题来了,就系服务态度,真系太差了,安排既不恰当,员工态度简直是我未遇过的差。今晚事情系,我们大约7:35-7:40分入座,唔肯定时间,但肯定搭半系下面排队等Lip...用餐时间系2个小时,清楚了解的。都大概9:10分,大约系用餐时间完结前半个钟,有待应来同我地讲话LastOrder要叫埋野了,我地三分钟内已经填好加左既四样野同交埋。。跟住搭半到话我地差唔多够钟,埋单,个阵只来左Last Order既其中一样野,其实之前Order既都未来晒的,不过无特别想食既就由去啦,都无追。。。签卡埋单后,见未够钟同冇人等位(餐厅内有空枱几张),噤谂住LastOrder未来齐既野唔
拣左呢间有得韩烧又有得食放题既餐厅,
价钱中等,$199,另加一服务费。呢个价钱来讲,
一D都唔贵,所以大家都无抱高要求心态去既。
天妇罗类真系,无一样系我地觉得ok....
食物除左天妇罗差点外,其他都可叫做中规中矩既。
用餐时间系2个小时,清楚了解的。
都大概9:10分,大约系用餐时间完结前半个钟,
有待应来同我地讲话LastOrder要叫埋野了,
我地三分钟内已经填好加左既四样野同交埋。。
跟住搭半到话我地差唔多够钟,埋单,
个阵只来左Last Order既其中一样野,
签卡埋单后,见未够钟同冇人等位(餐厅内有空枱几张),噤谂住LastOrder未来齐既野唔吹住,点知有"""超级差态度"""职员来话,你地够钟啦已经食左两个钟,我地呆左。。
1.首先无人问过野食到齐未!
2.佢态度真系超差,我未见过噤差既侍应。。
其实如果佢真系要计足,搭七就叫我地走,
我地都觉得无问题,因为讲左两个钟头。
我地谂住执野走啦,来左碟清酒煮砚,
加态度差既人话"入面得呢张单,其他乜都无,你地食完就要走"。。
系接受不到的态度差,我地连食都唔想食,
员工态度觉得我地赖死唔走真系有好差既感觉,
如果佢态度好,我地都唔会嬲,因为够左钟,
但呢个叫做乜野LastOrder ar..
Thats Fine.噤佢出左来,我地咪谂住食少少,
我地全晚叫野都好稳阵,唔钟意食余野,
所以食咩先叫咩,夹完几粒食,
大家执袋之制,又来一碟炒粉丝,
其中有一个朋友真系早前落左,一直无来,
觉得成碟唔食好晒,拎起筷子话夹一两啖就走。。
跟住超差态度既员工又行埋来,
话你地用餐时间已经完左好耐,
真系嬲死左,佢仲企系度要我地即刻拎野走,个阵系9:40。无错,要计准既系已经两个钟,
但我话碟野仲出烟中(我发誓系真系出住烟)。。
岩岩来,你地又话无单。。
佢话,总之要即刻走。。
唔知以为我地食霸王餐丫,
真系食唔食都唔紧要,噤上得来,仲要以最差即态度叫你停,搞到我地有问题噤,成日周围食野噤耐今次真系最唔掂既经历。。
我地即刻执野走,一定要打呢件事出来。
个女人仲妙晒咀唔知咩样噤要企系度睇住我地每个人行出等lip位。
我想讲,我地去埋厕所等完三部Lip落到去楼下再
影埋合照都系9:50。
系,时间上我觉得都无计,系两个钟就两个钟,
但态度同处理单手法都有问题。 人参鸡汤 软壳蟹 3份🙄🙄 一上枱就系呢个样,我地无掂过架 生肉,应该无得唔正常丫!