2020-03-12 2020 浏览
“系深水埗食鸡煲,紧系去褔龙门啦。”其实呢句说话我系某次同朋友倾计时,朋友咁对住我说,初初我系深水埗来来去去都净系知一间任食鸡煲好食,不过果间就结左业,而褔龙门真系就无乜点过。不过都默默咁记住左呢个名。一个月后朋友就话想食鸡煲,于是我就话去褔龙门啦,就系甘就同四个朋友一齐黎到褔龙门食野喇,果阵时六点半到,其实都full左大半,刚刚好,职员讲,你地真好彩最后一张枱,如果唔系就唔知等几耐先有。比张餐牌内容大家睇睇先:咁大家会见到1(鸡煲),2(汤底),3-10(火锅食材)。因为我地都无黎过,于是就拣左个鸡煲先,然后职员就问我地想要咩汤底,呢个真系好喜出望外,因为以为佢系直接加汤底落鸡煲到,但原佢系另外比个煲你打边炉。(劲开心,因为我地个张系大枱,有两个炉一个炉鸡煲,一个炉汤底)同一时间满足两个愿望,哈哈。鸡煲同汤底好快就送上喇,于是我地就拎起张纸,开始系到拣火锅材料,然后职员就走黎同我地讲“你地可以唔洗拣住,因为你见到餐牌上写既3-10都会因人头手比你享用,唔够食先再点,仲有仲有鸡煲食完,想再加就即管开声” <----职员好贴心亦都好有耐性讲介比我地听,令到我觉得受尊重。时次惠顾过
“系深水埗食鸡煲,紧系去褔龙门啦。”
比张餐牌内容大家睇睇先:

一个炉鸡煲,一个炉汤底
)同一时间满足两个愿望,哈哈。
时次惠顾过程好开心,最紧系佢唔闲时(唔怪得职员会话我地好好彩),然后我地一直打,打下打下都打左三个几钟(重伸一次职员系无任何行动想赶我地走)

味道方面:味道都算唔错,可惜我朋友唔系咁食得辣,无得试佢辣度
,但d鸡其实征辣都好入味,令到我好期待

环境方面:干净整洁,坐得好舒服
价钱:$228一位,好平宜好扺(晚上2130后入座$188一位

综合黎讲,作为一间任食既鸡煲+海鲜火锅鸡煲已比你无限食,仲要加上唔限时 228蚊真系扺到烂,如果9点半后去仲平多40蚊,真系去边到揾,味道仲要唔系话差,系好食,尤其系佢碟安格斯小牛排都好好食,我个fd仲叫左四碟都食得晒,大家真系值得一试,食过一次之后,如果再去鸡煲,我都一定会以褔龙门为我首选

温馨提示:餐厅最早1700点开门,但因为佢到1800咁上下真系会随时full场,所以大家有心想去试,真系打电话去订定好d

花胶环球海鲜盘
安格斯牛小排