2023-10-09
星期六想喺尖沙咀饮茶食点心。谂起K11有间开咗一轮既镛记副线。一于去试吓。佢系K11顶层,装修光鲜,又有个大露台望中环。可惜打风,座唔到露台。枱同枱之间空间充足。侍应都俾一般中式酒楼勤快有礼。不过注意-限时90分钟。烧鹅脾-要三百三,本身有啲期望。不过感觉一般啦。唔算太脆皮,唔算太juice。只可以话佢冇其他地方既烧鹅咁死咸。虾饺-正常发挥。鲜甜,仲要加啲贵气喺面😅虾肠-算系饱满,鲜甜叉烧酥-好一般,唔够酥脆荷叶饭-黎𠮶阵时觉得𠮶size只系一只糯米鸡。三个人食都每人有两小碗既。睇个人囗味,我钟意佢干身,味道唔错。童年大白兔糖奶冻是日highlight,呢个最好食。$58唔算太贵。做得几精致,有阵白兔糖味又唔会太甜。总结 - 环境好,坐得舒服。不过有限时所以唔适合一班人慢慢食慢慢倾。食物质素少少中间偏上,但系三个人食咗千二蚊既午餐,值唔值得就见仁见智啦⋯⋯
虾饺-正常发挥。鲜甜,仲要加啲贵气喺面😅
虾肠-算系饱满,鲜甜
叉烧酥-好一般,唔够酥脆
童年大白兔糖奶冻