2021-09-03 292 浏览
星期六放工去D2 place睇下有咩食,上电梯行前少少见到门口Menu有船面就决定食呢间,喺出面收银落完单就揾位坐低。餐厅开放式,舖面唔大,枱与枱之间距离较近,一直keep 住好多人食。泰式船面 (金边粉)船面有牛腩、肥牛、香叶同炸猪皮,汤底好深色睇落几正,点知一食落去估唔到咁鬼辣🔥🥵 我本身唔太食得辣,呢只辣度对我嚟讲over晒,唯有全程将金边粉同牛隔晒汤食埋去。炸猪皮卜卜脆几好食,但索晒汤个啲太辣唯有放弃,牛腩份量都唔少,大大旧腍身唔痴牙 *餐牌应该整个🌶 提醒下人 辣完要饮下冻嘢舒缓番个嘴,冻柠茶茶味挺浓,甜度适中。餐厅用外卖胶杯我可以埋单拎走慢慢饮,加上杯身本身好硬净,拎返屋企洗一洗就可以用黎种下水种植物。

泰式船面 (金边粉)

2021-08-21
午餐