2022-04-22 578 浏览
将军澳新市镇嘅发展而家已经超旺, 新兴食肆林立, 想食什么品种嘅菜色都有, 但系我都系钟意饮茶😜🤣呢间酒楼仲有做点心放题, 不过我都喺钟意单点食几多叫几多😜我哋叫咗👇下午茶超值孖宝(自选两款点心$38.8), 共叫左两个孖宝🤩🥢鲍鱼烧卖皇👎鲍鱼好Q细粒🤣, 亦唔算Q弹, 实实硬硬的, 烧卖正正常常一般货色🥢酥脆芝士拔丝红薯卷👍新鲜炸起金黄色热辣辣, 外面酥脆, 里面滑溜有流心及有少少拉丝, 亦食到有紫薯味, 唔算太甜🥢猫耳朵浓汤鲜竹卷都真系猫耳朵, 唔系大大粒嘅云耳, 鲜竹都算嫩滑, 但系豆味唔浓, 内馅有猪肉, 红萝卜, 西芹及云耳, 味道正常🥢牛肉肠粉肠粉皮几滑溜, 牛肉饀都算可以精品小食(自选两款$78)🥢镇江肴肉👍肉质唔太淋, 好咬口🥢椒盐鱿鱼须👍新鲜炸起, 香脆好赵头🥢烧鹅濑粉$28.8烧鹅皮算脆, 不过烧鹅肉太过咸, 濑粉质地正常🥢鲜虾菜苗饺$23👍饺皮唔会太冧, 馅料足料 实泵泵, 鲜虾爽弹, 味道ok酒楼细细地, 不过都坐得舒服, 小食有惊喜🤩, 点心中规中矩鱼坚总评性价比 3.5👍(以5👍为满分)

呢间酒楼仲有做点心放题, 不过我都喺钟意单点食几多叫几多😜

我哋叫咗👇

🥢鲍鱼烧卖皇👎

🥢酥脆芝士拔丝红薯卷👍

🥢猫耳朵浓汤鲜竹卷

🥢牛肉肠粉
肠粉皮几滑溜, 牛肉饀都算可以

精品小食(自选两款$78)
🥢镇江肴肉👍
肉质唔太淋, 好咬口

🥢椒盐鱿鱼须👍
新鲜炸起, 香脆好赵头

🥢烧鹅濑粉$28.8
烧鹅皮算脆, 不过烧鹅肉太过咸, 濑粉质地正常

🥢鲜虾菜苗饺$23👍
饺皮唔会太冧, 馅料足料 实泵泵, 鲜虾爽弹, 味道ok

鱼坚总评
性价比 3.5👍
(以5👍为满分)
下午茶