2009-12-27
圣诞平安夜人人去食大餐.. 火鸡既时候, 我成家人就去左"霸王山庄" 食片皮鸭 冇 book 定位, 七点去到成大班人系度等紧位, 好在都系等左四十五分钟都叫OK 啦. 当晚叫左以下既𩠌: 片皮鸭 : 我地叫左 "二食" , 因为都系差 $50 蚊左右有多一个𩠌, 都叫OK. 不过, 片皮鸭个皮就差左少少, 唔够脆. 个粉皮就几好热腾腾好好味, 有两笼粉皮, 一笼都好多下. 第二食就系炒鸭崧. 之前问过经理个菜会唔会辣, 佢话唔辣我先叫因为有小朋友. 点知食落系有少少辣 , 不过算啦... 因为我个小朋友已经食饱左 (食其它𩠌, 因为 lee 个𩠌系最后上 ), 用生菜+个粉皮包住黎食几好, 唔易散(如果平时只用生菜包就好易将d 𩠌跌晒落黎), 有生菜包住就好清, 唔油腻 小笼包 : 同平时既水准一样 砂锅云吞鸡 (例) : 都有四只云吞足够每人一只, 个汤就每人有二碗左右, ok 叉子饼 : 个皮唔够香口. 用黎同鸭菘一起食, 几好. 霸王炒饭 : lee 个就冇平时禁好啦, 因为炒得唔够干身, 唔香, 而且好似杨州炒饭总括: 四个人都食得好饱, 结账都系四百几, 真
小笼包 : 同平时既水准一样
叉子饼 : 个皮唔够香口. 用黎同鸭菘一起食, 几好.
总括: 四个人都食得好饱, 结账都系四百几, 真系抵. 只不过我地坐在门口位而且当日唔多服务生, 都冇咩服务可言.
但, 好过去咩扒王食啦 < 一个set 要二百几, 四个人要成千蚊 >, 留返, 平日平平地去食 buffet 啦...... lee D 时候冇谓比人放血呀