2021-02-16
同朋友行经西营盘,忽然burger控嘅佢话想食邪恶嘢,首选谂到嘅正正系burger,于是openrice发现原来burger joys喺附近都有分店,心谂一定够稳阵,于是就全力开动,真奔burger joys嘅阵地!呢间算系细舖,同食开湾仔区嘅环境有啲唔同,感觉似主打做外卖生意。不过舖入边都有几个坐位,幸好同朋友比较早到,可以立即有位。/Signature Double Cheese Burger自问唔系burger die hard fans,但最深刻一次食burger嘅经历系曾经试过某美国好出名品牌嘅Burger,但一打开第一啖已经觉得完全唔得,因为个饱已经湿到稔哂,入口口感超worse。但Burger Joy呢个Signature Double Cheese Burger,大家睇相都已经知道一定足料!个饱烘过底,包体软得嚟又可以承托住成个burger, 牛味浓厚超多肉, 加埋啲配料,真系发挥得好好!/Crispy Garlic Wings个鸡翼本身就炸得啱啱好 ,再加上劲多炸蒜铺喺面,配埋少少甜酸酱,就成就咗一个咁好食嘅鸡翼,就算唔食辣 ,一样会好享受𠮶种好惹味嘅感觉!
/Crispy Garlic Wings