2019-02-25
妈咪一向钟意食烤鱼,系附近行完街就上OpenRice睇下有冇啦,又比我揾到㖞,见到咁多人食过都赞好,就一于试下餐厅位置好易揾,一搭䢂上去就见到餐厅好大个slogan <我们擅长用味道表达>一楼有2间餐厅,乌蝇馆同另一间入到餐厅果阵店员会问你谂住食边类型既菜式以便安排返坐位,如果食烤鱼或火锅,会安排返有Gas炉既位置虽然比椰子鸡锅吸引左,但我地最后坚持食烤🐟,辣既烤鱼就食得多,蒜香既就未试过,店员话蒜香都会有少少辣,因为系生蒜,会有生蒜既辣味烤鱼分别可以配唔同既配菜,可以拣配6种/8种同10种,配菜越多价钱就会相应高左我同妈咪拣左云耳,莲藕,唐生菜,玉子豆腐,淮山同埋海带结我有时都几怕食烤鱼,因为有d会好腥或者好多骨,落单果阵又唔记得问店员系咩鱼,上菜既时候见到系多宝鱼,即刻放心哂一放低已经闻到好香蒜味,店员好详细解释条鱼既食法,当你见到冒起好多烟既时候就可以较细d个火,咁就食得架啦,过程大概等5-8分钟左右,如果唔系会唔够热架多宝鱼既好处就系啖啖肉,最怕我呢d怕多骨既人,鱼肉夹埋调左味既蒜一齐食真系好好味,鱼肉好滑,酱汁个味都调得好好,至衰妈咪唔食辣,加返少少辣应该就更
一楼有2间餐厅,乌蝇馆同另一间
我同妈咪拣左云耳,莲藕,唐生菜,玉子豆腐,淮山同埋海带结
多宝鱼既好处就系啖啖肉,最怕我呢d怕多骨既人,鱼肉夹埋调左味既蒜一齐食真系好好味,鱼肉好滑,酱汁个味都调得好好,至衰妈咪唔食辣,加返少少辣应该就更加好味
食到咁上下店员都会温馨提示我地要加水,因为酱汁味道会越煮越浓,好岩重口味既朋友!
配菜既用料都唔错架,而我最钟意既就系淮山同莲藕,淮山吸收哂鱼汁既精华,煮到入口即溶❤️,而莲藕既窿令到酱汁好平均咁分布系上面,真系好好味
唐生菜要尽快食,唔系就煮到黄哂唔好食架啦
食完蒜蓉呢d咁重味既野,餐厅会送返薄荷糖比我地食,真系十分贴心
埋单3百零蚊,食到咁大条鱼同配菜,呢餐十分满足🤤