好耐冇同妈妈一齐两个出街食饭喇,为咗影张靓相留念😛📸 就决定要带佢食啲打卡啲嘅中菜,唔食辣嘅佢听到麻辣风云就怕怕,但其实menu上都有几多唔辣而又系厨师推介嘅菜式😆➿ 凉拌莴笋 ($48) 莴笋用咗盐渍嘅方式处理,更加突出莴笋原本嘅味道,口感爽脆😆➿ 葱花虾仁炒滑蛋 ($98)有手指公嘅菜式~ 蛋系炒得滑嘅,不过整体就普普通通,虾仁大只啲会开心啲🍤➿ 花雕醉鸡 ($98)醉鸡就出色得多~ 鸡件肉质保持嫩滑,而且都浸得入味😋➿ 荔枝虾球 ($108)虽然我哋两个都唔食荔枝,但系我系为呢个而嚟㗎📸✨ 呢棵荔枝树嘅造型创意分满分💯 吊住嘅同荔枝像真度好高,外脆内弹牙嘅虾球🦐 就算我用咗啲时间打卡,食到最后一粒,口感都不变👍🏼➿ 开胃宜宾凉拌冷面 ($38)虽然Menu上面冇辣椒嘅标记,但原来食落有啲辣🥵 我就觉得辣得几惹味!➿ 黑糖脆炸糍粑 ($58)最近妈妈都几钟意食呢款甜品,每一次见到都会叫,今次都唔例外😆 呢度嘅糍粑做到外脆内烟靭,黑糖浆同黄豆粉嘅味道几夹,不错!➿ 冻坛岛咖啡 ($22)好彩妈妈有先见之明,叫咗杯咖啡助佢解辣😄!

➿ 凉拌莴笋 ($48)
莴笋用咗盐渍嘅方式处理,更加突出莴笋原本嘅味道,口感爽脆😆

➿ 葱花虾仁炒滑蛋 ($98)

➿ 花雕醉鸡 ($98)
醉鸡就出色得多~ 鸡件肉质保持嫩滑,而且都浸得入味😋

➿ 荔枝虾球 ($108)

➿ 开胃宜宾凉拌冷面 ($38)

➿ 黑糖脆炸糍粑 ($58)

➿ 冻坛岛咖啡 ($22)
好彩妈妈有先见之明,叫咗杯咖啡助佢解辣😄!