2020-12-02
同朋友谂住去格离间cafe食野,但真系太多人决定放弃,离开既时候装入呢间舖头,睇到啲蛋糕之后大家都心心眼左,觉得啲蛋糕好吸引谂都无谂入左去。我哋谂住净系食下cake,点知最低消费系一杯饮品,唔紧要啦叫下matcha latte个啲我哋都饮既。但点知,menu得咖啡,而我哋两个都唔饮😣 大家都好不知所措但明明上openrice见到有人饮梳打,就唯有硬起头皮问一问。。。结果好彩系有既,但店员态度就系露出一副睇唔起唔叫咖啡既人的面孔,对唔住啰但我真系唔饮🥺🥺叫左honey comb牛乳卷同nutella朱古力卷,果然无睇错系超好味,蛋糕真系好湿润柔软,可能因为佢好soft既关系,平时我都中意多cream,个觉得呢个卷都好足够,而除左质感,个口味同味道都够浓,好喜欢!个梳打有苹果同橙味,我同朋友各叫一款。系用自家制jam同本地品牌梳打水冲既。我哋都觉得,味道怪怪地饮唔出系苹果或橙,但唔理佢系咩味黎讲系还可以的。