2023-04-09
唔想成日都去九龙城食泰国嘢所以今日去呢间试吓,环境同招呼都算系ok 嘅,但一间食肆始终要整好啲食物先至紧要。首先嚟个金柚鲜虾沙律,味道一般,几旧柚子肉同三只细过一蚊嘅虾,又冇其他蔬菜水果香叶或配料,收八十几我觉得唔扺。点咗烧鸡,同烧猪肋骨,两样都偏甜,我觉得只鸡其实系焗嘅,所以唔会有烧烤味,但系佢啲外皮又唔香,还好鸡肉仍juicy 有味。个猪肋骨佢话佢系炭烤但小弟一啲都唔觉!叫咗一个虾酱肉碎炒饭,同一个原个菠萝鸡肉炒饭, 两个炒饭都炒得好湿,其实唔可以讲得上系一个炒字,虾酱肉碎真系揾唔到肉碎,我怀疑可能系纳米肉碎。菠萝炒饭,啲菠萝系新鲜又香嘅,但系个饭本身好差,啲饭又湿又淋,啲鸡肉又冇味又干,其他配料如肉松、腊肠、提子又少!呢个菠萝炒饭系我廿年来遇上嘅最差嘅一个菠萝炒饭。呢间嘢整体上所有𩠌菜都有一种偷工减料嘅感觉。整体上唔会反感,但系一定唔会再去。
个猪肋骨佢话佢系炭烤但小弟一啲都唔觉!
呢间嘢整体上所有𩠌菜都有一种偷工减料嘅感觉。
整体上唔会反感,但系一定唔会再去。