2019-04-16 546 浏览
周末约左朋友打波,咁耐冇见打完之后当然要揾个地方食下野吹下水啦,但朋友A就话想食D 饱肚D嘅野,而朋友B就话想食甜品,本身都谂住揾间快餐店就算数,点知咁岩比我发现到呢间APPETIT 有甜品又有饱肚嘅野食,一举两得爱芒芝芝嘅芝士奶盖味道做得唔错,芒果沙冰入面仲有新鲜芒果肉盐酥鸡上面洒有梅子粉,鸡块亦脆嫩酥炸花枝丸Q弹鱼蛋炸到金黄色,粒粒都好弹牙有咬口炙烧焦糖布蕾日式梳乎厘班戟配冰淇淋呢度嘅梳乎厘班戟好有空气感,入面软绵绵,仲好重蛋味,而呢个炙烧焦糖布蕾日式梳乎厘班戟面层仲有薄薄地嘅焦糖TIM呢一款味道嘅梳乎厘班戟亦都一样好有空气感呢度除左有几种窝夫款式之外,仲可以自选窝夫嘅味道、CREAM、配料同埋雪糕嘅味道,不过呢度嘅窝夫唔够脆,可能系因为太多汁令到个窝夫稔左综合味嘅台湾肠,包括左原味、香蒜味同埋墨鱼味,呢度亦切开左一件件方便我地SHARE呢度嘅手抓饼劲大份,朋友A 都要同人SHARE 先食得晒

爱芒芝芝嘅芝士奶盖味道做得唔错,芒果沙冰入面仲有新鲜芒果肉

盐酥鸡上面洒有梅子粉,鸡块亦脆嫩

酥炸花枝丸Q弹鱼蛋炸到金黄色,粒粒都好弹牙有咬口

炙烧焦糖布蕾日式梳乎厘班戟配冰淇淋

呢一款味道嘅梳乎厘班戟亦都一样好有空气感

呢度嘅手抓饼劲大份,朋友A 都要同人SHARE 先食得晒
2019-04-13
宵夜