2007-06-23
今日去咗旺角,行到六点本来想同朋友上雅兰饮杯野,但大家见到一寿司,见到杂志成日吹棒有几劲、有几抵、有几多人排队,不过排队人龙限于晚上10:00后的半价时段,大家见原价价钱都可以接受,又唔驶等位㖞,于是入去试一试!入到去,环境最吸引当然系个大鱼缸,其实我好钟意望住鱼缸嚟食,会食得好开心,可惜安排唔到!我哋坐嘅系bar台,椅子好大,好舒服,比一般连锁寿司店台子坐得舒服!店员服务亦都不错,密密为客人添茶!我哋2人食咁唔系太多碟,每碟嘅寿司饭比一般寿司店为细嘅,这点我反而欣赏,因为嚿饭太大的话,几碟就好快饱肚,鱼生都系一般啦,唔系话好鲜味,不过不失咁,炸物卷都唔错,炸物唔会系冻冰冰。最后大家点了两杯饮品,本来见佢唔平,成30-40蚊一杯,不过卖相(餐牌)好吸引,所以我点了一杯芒果特饮(有酒精),朋友点了一杯热情(冇酒精),好好味,不过就略甜,朋友果杯好快饮完,反而自己果杯有酒精关系,饮到一半我已红晒脸,所以要投降了!今餐消费:8碟寿司+两杯饮品=$230
今餐消费:8碟寿司+两杯饮品=$230