2009-06-16
今日朋友黎观塘食饭. 讲真我就冇乜心水都系求其入一间茶餐厅食小菜哩间野系咁. 一个小菜$41 左右, 奉送两碗白饭同一杯野饮如果唔要餐可以减$5我地得3条友, 叫3个餐咪即系6 碗饭...胸毛侍应超好倾. 佢过黎话介绍条鱼, 又叫我地唔好搣餐牌, 老细话要黐住个餐牌, 都话左佢知有人会搣架啦...我地叫左一个鱼腩煲, 鱼香茄子煲, 虾酱通菜炒鲜鱿鱼腩煲$41, 好香. 劲多鱼啰真系, 成个煲都系, 绝对冇偷工减料求其揾d 葱颤高.不过d 鱼够多骨, 都食左几耐. 到最后都食剩.鱼香茄子煲$41, 都好香. 茄子唔会太林唔会太硬. 正呀!虾酱通菜炒鲜鱿$39, 好大碟, 好多菜, 鲜鱿都好爽.柠茶较甜.讲真依家好少食到d 咁有水准既茶餐厅, 而且真系抵食, 份量亦都唔细.我地仲坐左成2个几钟, 唔好意思阻住佢做生意.如果两个女仔黎食, 叫一个菜就有两碗饭, share 每人$20, 真系会超抵! 强烈推介!!!下次要试下佢既煲仔饭, 睇落d 饭焦岩岩好. 但就$40, 好似贵左d
都系求其入一间茶餐厅食小菜
如果唔要餐可以减$5
我地得3条友, 叫3个餐咪即系6 碗饭...
我地叫左一个鱼腩煲, 鱼香茄子煲, 虾酱通菜炒鲜鱿
不过d 鱼够多骨, 都食左几耐. 到最后都食剩.
虾酱通菜炒鲜鱿$39, 好大碟, 好多菜, 鲜鱿都好爽.
柠茶较甜.
我地仲坐左成2个几钟, 唔好意思阻住佢做生意.
强烈推介!!!