2017-12-03 487 浏览
朋友即兴约去旺角食晚饭,星期五朗豪坊揾饭食唔系易事,如果唔想赶头赶命赶埋单就更加难上加难,不过都居然咁啱揾到呢间冇限时嘅上海菜呢度茶钱每位$12唔算平,但特色系有三款茶选择,红枣红袍、玄米绿茶、杭州白菊,我哋一人拣一壶,几好!由于大家都唔系好肚饿,所以拣咗四个前菜、小食同一个泡饭,上菜速度好快,张枱差啲唔够位摆,如果可以唔系一齐嚟嘅话,我谂会好好多!食物之中我最爱睇住流奶,即系流沙奶皇包,一咬落去就咇咗啲奶皇出嚟,同埋热辣辣,所以真系要睇住,另外呢度嘅红油抄手我都好钟意,分阶段食到甜、麻、辣,好得意,同埋最like佢超多芝麻,吸引!虽然呢度冇赶人走,但因为佢哋上菜、收碟都好快,我哋前后都系坐咗大约个半钟就埋单走人!我谂食肆员工效率高比起下下吹客赶埋单嘅效果会更好,起码食客感觉会舒服好多,呢次嘅个半钟我冇食到赶头赶命嘅感觉,几好!

玄米绿茶、杭州白菊
鸡丝拉皮