2020-09-15
嗨嗨大家好😉自己本身都好鐘意食日本野,omakase 不在話下,經朋友介紹去試呢間「櫻」。首先環境唔錯,感覺衛生乾淨,好怕一啲壽司店有陣味(食開嘅朋友會明😜)。好,入正題!睇完menu,刺身壽司熟食都好多選擇,但我重點出擊,食時令野!🤩我點左個$1480嘅omakase😋前菜有鮑魚,阿波尾雞刺身,已經流哂口水🤤之後隻岩蠔不得了!🤯想食多幾隻😂刺身都好新鮮 ,特別鐘意金目鯛,深海池魚,右口魚!師傅話啲魚都係即日到,所以覺得自己直情係日本食緊😂到熟食,鰻魚豆腐出色,仲有和牛😋師傅話都係時令野會轉,上星期有魚鮫又有龍蝦食,但今個星期轉左和牛,希望下次試到其他🤤幾款壽司都好正好新鮮,師傅撻隻赤貝係砧板仲識郁😆,秋刀魚係今期時令魚,個櫻花蝦拖羅超好食!重點推介🤩海膽我貪心叫佢加左碼😂仲有幾款唔特別講(有番啲神秘感😆)食完主食,仲有個超好飲嘅魚奶湯!一個好濃好重味嘅魚湯!正到爆!🤩(掛住飲唔記得左影相😅)最後食埋個蜜瓜,超滿足😋💪🏻總結:食材:真係好新鮮冇得彈!🤤服務:師傅都好細心講解啲魚比我聽,個女侍應招呼好周到🙏🏻環境:舒適寬躺,衛生乾淨👍🏻價錢:呢個價錢食到呢啲野真係好驚喜!🤩
最後食埋個蜜瓜,超滿足😋💪🏻
總結:
食材:真係好新鮮冇得彈!🤤
服務:師傅都好細心講解啲魚比我聽,個女侍應招呼好周到🙏🏻
環境:舒適寬躺,衛生乾淨👍🏻
價錢:呢個價錢食到呢啲野真係好驚喜!🤩