2021-06-13 113 浏览
今日系新都城附近食新野,其实都开业左一段时间,只系一直都揾唔到时间黎试下,今日终于的起心肝去试下呢间麻辣野。其实系比酸菜鱼吸引到入去,餐厅系用QR code自助落单,其实都好多details可以拣,例如辣度同埋走青果D。娘子最爱酸菜鱼(小份) $238我地两个人就叫左个细份嘅酸菜鱼,小辣走芫荽,唔洗等好耐就有得食,鱼肉都几新鲜,同埋份量都好足,好多鱼同埋两个人食劲饱。不过整体酸度同辣度都唔够,辣度可以拣辣D,不过酸度就冇得加酸。而且好多花椒八角,基本上每食一啖都有好多花椒八角,口感唔系几好。整体一个字讲晒,唔好食!清炒莴笋丝 $58清炒比较清淡少少,不过食到尾先知原来好多油,不过整体感觉份量都几多,CP值一般。黑金流沙包 $28流沙包就系岩岩上枱就食左,好正,黑色嘅外表,其实几型(但表皮烂嘅?),食落流沙奶黄唔会好甜,味道岩岩好。餐厅同隔离有间饮品铺有合作,店员会suggest你去买果间嘅野饮,第二杯有半价,不过就需要行过去落order同埋另外再比钱,有啲唔系好user friendly。芝士奶盖黑糖珍珠炭烧乌龙茶 $32花花世畀 $28Overall黎讲,cp值唔算高,虽然系大份野食

娘子最爱酸菜鱼(小份) $238

清炒莴笋丝 $58

黑金流沙包 $28

芝士奶盖黑糖珍珠炭烧乌龙茶 $32

花花世畀 $28

Overall黎讲,cp值唔算高,虽然系大份野食,不过招牌菜酸菜鱼冇咩特别,比较淡味啲,如果可以拣埋酸度,整体感觉会好啲。
2021-05-20