2005-10-07 14 浏览
今晚同亚妈o黎庆生. 一直都想试呢间餐厅, 但因为location问题一直未有机会. 其实o系中央图书馆过o黎并唔远. 无论餐厅外观, 内部装修情调, 以至menu, 老实讲并唔o系如好多人讲到咁正, 或者咁系因为我唔系同情人o黎o既关系吧! 妈嗌左set dinner, 汤系香芋忌廉汤, 除左饮落有d香芋o既味道, 其实同普通忌廉汤一样. 面包跟set先有, 得一块法包, 有d孤寒. 妈o既主菜o系煎三文鱼, 食落就o系within expectation o既结论: 三文一定唔可以熟食- 叫龙俐先对路. 我嗌西兰花露荀野菌波菜阔面. 西兰花爽, 野菌唔苦, 阔面几弹, 个sauceo既thicknesso岩o岩好- 但o系露荀朕味dominate成个菜o既味道, 呢样我唔o系咁钟意o罗. 份量偏细, 或者系好事. 呢度唯一impresses我o既o系佢o既cake o既variety, 但就一d都唔平, 妈加十五蚊, 将dessert(朱古力蛋糕)改为chestnut cheesecake, 几大件下, 佢o系chestnut fans, 不过食到好滞. 我要rum raisin

呢度唯一impresses我o既o系佢o既cake o既variety, 但就一d都唔平, 妈加十五蚊, 将dessert(朱古力蛋糕)改为chestnut cheesecake, 几大件下, 佢o系chestnut fans, 不过食到好滞. 我要rum raisin cheesecake, 堂食四十六大元, size o系妈果件三份二, 相比下, sweet secret 有同款cake 卖, 论价钱同size, 后者抵好多. 呢件酒味比sweet secret 更重, 所以芝士味好subtle. 两款cake都偏硬. 可以o黎外卖一d好似"飘雪"或"芝麻"或"杏仁mousse" cheesecake呢d好rareo既款, 但再o黎食正餐机会好微.