2021-08-24
今日提早放工,一个人在中环逛吓逛吓去到苏豪区, 行到攰自不然揾地方坐低饮杯咖啡食啲嘢先。每次搭中环半山扶手电梯去到士丹顿街都会见到这间特式cafe, 里面有Gelato, 各款轻食和All Day Breakfast, 当然少不了特式手调咖啡。🍮☕各款轻食当中,牛油果系主打系列。 十分喜爱有牛油果🥑🥑嘅菜式, 堆砌成花瓣🌹🌷形状,更加系爱不释手,呃like至上。Everything Eggs Benny成个组合都系我的最爱~ 水煮蛋煑得啱啱好, 果然够嫩~ 流心蛋黄也是微暖, 缓缓流出渗在煮过嘅菠菜上面,非常美味~用了酸种面包,质地柔韧, 质感粗旷而越嚼越有味道嘅面包~面包上亦放上大细啱啱好嘅火腿,咸香十足。其实令人最窝心嘅系佢嘅造型和颜色配搭~ Rose Latte☕☕以木托盘端上~细致优美嘅拉花~ 卖相讨好 。先感受到奶泡层的棉滑, 咖啡入囗甘醇浓香, 瞬间已经令精神回复, 玫瑰嘅味道唔算突出, 反而令味道更加调和。😊Brownie & Rose忍唔住点了一客甜品。自家制Brownie 面层放了海盐, 和浓郁嘅朱古力味成强烈对比, 味道有惊喜。👍👍旁边嘅玫瑰花以Gelato 一瓣瓣
Everything Eggs Benny
面包上亦放上大细啱啱好嘅火腿,咸香十足。
其实令人最窝心嘅系佢嘅造型和颜色配搭~
Rose Latte☕☕
以木托盘端上~细致优美嘅拉花~ 卖相讨好 。
Brownie & Rose
忍唔住点了一客甜品。
旁边嘅玫瑰花以Gelato 一瓣瓣手制砌成~ 靓到无械可击。 拣了玫瑰味道, 淡淡幽香, 味道清新~ 炎炎夏日令人十分舒爽~!