2024-03-19 1844 浏览
餐厅未开已经留意到呢间日本料理,等到餐厅开咗当然要嚟试试!可以隔住玻璃窗睇到厨师切鱼生同整寿司,成个感觉都卫生企理,而餐厅有唔少拼盘同盛盒可供选择,对选择困难症嘅我非常友好🤓唔洗谂咁耐🤣▫️自选刺身盛盒 ($148)$148蚊有大拖、真鲷同甜虾各两片,刺身切得够厚,更好咁保留鱼生嘅鲜味,呢个价钱食到质素好嘅大拖真系冇得弹‼️▫️天妇罗盛 ($98)有三只虾同五款野菜,包括南瓜、茄子、冬菇、蕃薯同秋葵。外皮炸得金黄酥脆,入面就保持著嫩煮嘅口感,炸粉唔厚,食得返食材本身嘅鲜味,搭配萝卜蓉食落更加清爽,味道相互平衡,增添咗整体嘅层次感🤤▫️串烧拼盘 ($168)拼盘有牛肋肉、牛舌、豚五花肉、鸡翼同鸡腿肉,最推荐牛舌,厚切牛舌食落爽口弹牙,调味亦啱啱好🥳▫️明太子和风煎蛋卷 ($68)色泽金黄,蛋味浓郁,明太子够鲜味亦唔会好咸▫️烧魔鬼鱼鳍叫咗烧鱼干嚟伴酒,魔鬼鱼鳍烧到酥脆,点埋沙律酱更香口惹味,配酒简直一流▫️粗磨果肉烧酎梳打本身唔谂住饮酒,但系见到餐厅有新品就一于试吓!我哋叫咗橙同青柠味,入面真系有果肉,果味香甜亦都饮到少少酒味🍶见到隔篱几枱都食锅物望落好吸引,下次嚟要再食😍

▫️自选刺身盛盒 ($148)

▫️天妇罗盛 ($98)

▫️串烧拼盘 ($168)

▫️明太子和风煎蛋卷 ($68)
色泽金黄,蛋味浓郁,明太子够鲜味亦唔会好咸

▫️烧魔鬼鱼鳍

▫️粗磨果肉烧酎梳打

见到隔篱几枱都食锅物望落好吸引,下次嚟要再食😍
  • 自选刺身盛盒
  • 粗磨果肉烧酎梳打