2015-08-19 12083 浏览
自助餐一向都系小弟最钟意食嘅嘢之一,原因系因为佢可以用一个价钱食晒我所有钟意食嘅嘢,再加上小弟非常大食,所以我觉得食自助餐系非常抵嘅。但由于小弟资金有限,所以我都一直希望可以揾一啲CP值比较高嘅自助餐,今日就揾到一间合乎我嘅原则嘅自助餐啦。Luxe系位于旺角嘅朗豪坊里面,听日讲佢以前唔系自助餐架不过依家就转咗做自助餐,由于今日落去食午餐人唔系好多,所以今次就俾咗个靓景为我就系可以有高层望落去成个朗豪坊。过境虽然冇海景咁靓,但系居高临下亦相当不错。讲返啲嘢食先,今次嘢食都叫几多架,百几蚊就已经有日式同西式嘅嘢选择,但由于我本身以为佢有生蚝,但职员话原来夜晚先有,令我好失望。 寿司~寿司就一般货色啦,有一般嘅三文鱼寿司,中华沙律,寿司鲍鱼寿司等等,最欣赏佢嘅就系蟹籽寿司,佢嘅蟹子寿司唔系一般嘅细细粒,而系大大粒嘅,我谂佢用嘅料都OK嘅。西式嘅分别就有忌廉汁意粉,焗薯仔,一啲天妇罗炸嘢仲有一啲沙律。最欣赏嘅就系佢嘅意粉,佢嘅意粉系超级入味,亦有香味如果ADD薯仔白汁嘅话简直系绝配。但系由于佢嘅意粉俾人攞晒之后佢都冇refill,咁就令我失望左少少啦。饮料佢亦都会包一杯野饮,同一般自助餐都一样

但由于小弟资金有限,所以我都一直希望可以揾一啲CP值比较高自助餐,今日就揾到一间合乎我嘅原则嘅自助餐啦。

饮料佢亦都会包一杯野饮,同一般自助餐都一样嘅。
去评价:8/10
题外话/补充资料: 评价:8/10