2022-05-16 59 浏览
住系荃湾嘅我一路都唔知呢度嘅商业大厦有间小小嘅西式餐厅~都系附近嘅朋友同返我讲嘅,今日就衬weekend嚟食下!店舖面积唔大,只系得2-3张枱,店员都有2个,会负责哂煮同清洁~蒲烧鳗鱼滑蛋饭, 望落份量就好大碟,鳗鱼够晒长而且炒蛋亦系半生熟,卖相吸引~味道都几唔错,配埋少少紫菜碎同鳗鱼汁更令人开胃!全日早餐,好似一个mini buffet,有晒多士、沙律菜、蘑菇、炒蛋、鸡扒同哈蜜瓜。所有食物都系即叫即做,1个人煮晒咁多样嘢~滑蛋炒得滑,鸡扒煎得香脆又juicy,全部加埋晒份量好多好饱~饮品方面,主打咖啡类饮品,选择都好多,叫咗2杯唔系度度有嘅咖啡~Brulee Cappuccino,面头烧过,饮落有淡淡嘅焦糖味,味道唔系好甜~Tiramisu Coffee,面头有大量cream cheese, 连埋咖啡饮真系好似食紧tiramisu咁,当系1个少少嘅甜品都系一个好选择~