2018-08-02 45 浏览
同啊妈食首选一定中菜为主~今日Shopping 完黎试下呢间福建菜,D野都几特别又岩啊妈食,晚餐都好多人,如果迟少少仲要等位,心谂好彩早D黎铁板盐焗蛏子 $198 /2 份烧到热辣辣咁上枱,市面上都比较少有用铁板盐焗既方式整海鲜,排列好整齐,睇到都几得意。可惜食落就有少少沙同边位有少少干但整体都唔错冰爽酒糟蛏子 $198 /2 份个名叫冰爽估唔到D肉质真系几爽下,酒味唔会太浓,爱酒味既人或者会觉得酒味偏淡。但同样都系有沙,啊妈都有少少失望兴化米粉呢款米粉粉质比较幼,炒得好松又唔会一嚿嚿。材料有蚬肉、大虾、紫菜、花生、冬菇,材料唔算好丰富但食落系一种风味。啊妈都话感觉似家乡菜百秒黄花鱼黄花鱼食得多但佢个名因为叫百秒~所以好奇下就叫咗,试下咩叫百秒黄花鱼上枱时系用一个锅上,用咗好多姜所以一D都唔腥。黄花鱼唔算好大条不过2个人食都够。条鱼都好多骨,要小心咁食但鱼好新鲜。百秒既意思应该系讲烹调时间,所以爱鱼之人都会觉得煮既时间岩岩好,肉质正啊总括,小妹觉得现场人手好似有少少唔够,因为现场几次叫侍应都无人回应,不过食物质数同上枱速度都算快~
同啊妈食首选一定中菜为主~
今日Shopping 完黎试下呢间福建菜,

铁板盐焗蛏子 $198 /2 份

烧到热辣辣咁上枱,
市面上都比较少有用铁板盐焗既方式整海鲜,排列好整齐,
睇到都几得意。可惜食落就有少少沙同边位有少少干但整体都唔错
铁板盐焗蛏子

冰爽酒糟蛏子 $198 /2 份

个名叫冰爽估唔到D肉质真系几爽下,
冰爽酒糟蛏子

兴化米粉

呢款米粉粉质比较幼,
啊妈都话感觉似家乡菜

百秒黄花鱼

黄花鱼食得多但佢个名因为叫百秒~
所以好奇下就叫咗,试下咩叫百秒黄花鱼

上枱时系用一个锅上,
百秒黄花鱼

不过食物质数同上枱速度都算快~
铁板盐焗蛏子