2014-06-05
如果要食放题,其实主要系睇剌身新不新鲜,更重要系熟食既水准,因为剌身都系考验来货.上次黎番本食过放题,觉得剌身固之然新鲜,更重要系有部份好食既熟食!近呢几年重太多伏了,所以都系揾呢间食过稳阵上次我努力为番本食左N只赤虾,依家谂起都好得人惊.其实要系放题番食到番本,只可以系心理上,现实唔太可能.问君能吃几多旧,恰似一碌赤虾向胃流.每人食到十几只已经好多了一开始都系要点唔系升级既剌身开开胃,三文鱼够滑鱼味足,亦算肥美,白肉豚亦系肥美之选,始终够多鱼脂特别美味.其他无咩食到,不评论牛柳粒黑椒味十足,肉无过熟但比较实,洋葱令到肉粒味道更平衡不太辛辣,算系个几开胃既食物焗蚝下既调味很浓,沙律酱芝士烟肉之类集于一身,把蚝肉不大既缺点覆盖,连酱汁一同放落口十分满足.旁边既炒鱿味道与牛粒相若清酒煮蚬亦很清甜,其实重点在于汤,蚬肉味道已流在汤中呢度饮品有齐嗥酒汽水,更重要系清酒梅酒亦有.我当然要饮下梅酒,酸酸咪咪,梅味浓郁够冰冻主角出场,众志成城一起消灭赤虾.肉厚爽甜,啖啖肉,虾头膏更是精采,味道浓厚无异味,当你食左呢个SIZE既赤虾,你就会完全放弃食手指尾SIZE甜虾仔.呢50蚊既升级MENU一定要加
星期日晚上7点半,每人$208.升级$50,加1后姐系每人283.8,换来既系满肚赤虾