2022-05-30
一直无机会试呢间嘢,见有买一送一,就谂住系lunch时买几杯番公司,同啲同事happy吓啦。点半去到果时都唔可以话好多人嘅,同星期四嘅天仁差唔多啦。收银嘅店长人都nice,后面啲staff都摩打手狂整。Order完,店长就话可能要等耐「少少」。问题就系呢到啦⋯我自己觉得嘅耐少少,都系25-30分钟姐。但系最后我等咗一粒钟先拿到啲嘢饮🥲咁我觉得我唔可以怪晒个店长唔啱,我自己都无问清楚所谓嘅少少系几多分钟。间嘢无装电子号码版,嘢饮放系一边,所以如果你行开咗嘅话就会唔系好知道叫到咩号码,当然你系可以问职员叫到几多号啦。只不过我见啲职员忙到咁都唔好意思阻住佢问。等咗40分钟,觉得唔对路谂紧要唔要问番收银唔要啲嘢饮退钱走人,但系又惊后面啲职员已经整紧啲嘢饮,变咗又系到等多20分钟🙈所以,如果有客人又系好似我咁,收银嘅职员同你讲话要耐「少少」时,记得要主动去问下「少少」即系几多分钟,如果唔系真系迟大到🥲
收银嘅店长人都nice,后面啲staff都摩打手狂整。
Order完,店长就话可能要等耐「少少」。
问题就系呢到啦⋯