2021-07-10
屯马~开通~真的很兴奋 系呀真系好兴奋,所以今个星期六专登plan左个启德宋皇台食团,无理由山长水远净系走去个站度影相既je ? 第一站黎到呢间 La Mensa Grill &Bar 因为有个frd系住呢头,佢话呢间啲野都几有水准~因为睇啲set 无咩心水,咁我地就决定单点~📍新西兰白酒煮青口&海蚬海蚬同青口都好鲜味,再加埋白酒生蒜辣椒等等煮,劲香口惹味!仲有仲有块蒜蓉包好脆好鬼正!📍La Mensa House Pizza成日觉得一定要叫餐厅既招牌嘅pizza,佢材料好丰富呀,有香肠,意大利辣肉肠,火腿,洋葱,辣椒,烟肉同埋菠萝。佢哋嘅饼皮厚薄适中,食落有口感,唔会话比啲酱汁整到淋哂。📍安格斯肉眼扒14安士份量好大,两个女仔都够食,牛扒肉汁丰富,配菜分别有自家制嘅粗薯条,即叫即炸,热辣辣脆卜卜,仲有清新嘅田园沙律~~我哋呢次叫左两杯mocktail 📍Virgin Colada椰奶同菠萝作为饮品嘅主调,非常有热带嘅风情📍Fruit Punch 果味浓郁,清新清爽,最啱依家炎炎夏日饮。
第一站黎到呢间 La Mensa Grill &Bar
因为有个frd系住呢头,佢话呢间啲野都几有水准~
因为睇啲set 无咩心水,咁我地就决定单点~
📍新西兰白酒煮青口&海蚬
📍La Mensa House Pizza
📍安格斯肉眼扒
我哋呢次叫左两杯mocktail
📍Virgin Colada
椰奶同菠萝作为饮品嘅主调,非常有热带嘅风情
📍Fruit Punch
果味浓郁,清新清爽,最啱依家炎炎夏日饮。