2022-10-01 904 浏览
咁岩系葵芳又约左个朋友系新都会食晚饭谈下心,两个女仔又唔想食肉,就谂到酸菜鱼,都系我喜爱既菜。哩度都几大间,好多位,而且weekday晚饭唔算多人,坐几耐都得。😋稻成酸菜鲈鱼 $238酸菜鱼一般都系哩d价位,只系睇下佢比咩鱼你同埋个汤底好唔好味。本人食亲都要叫少辣,但系叫左少辣后又觉得冇乜辣味又好似唔够好味,真系比较烦。哩个鱼质都好滑同有骨,最怕太多骨。哩个啖啖肉好正,不过真系唔算辣亦唔够酸,味道未去到哗一声。但份量好多,我地都食唔晒。😋荷塘月色 $98我地都好钟意食莲藕,而且佢都冇乜菜拣,就叫左哩个,有荷兰豆,木耳,莲藕,不过比较油,味道就一般。😋酸菜薯粉 $28薯粉系再叫加落酸菜鱼度,都好烟靭。吸埋酸菜鱼嘅汁,都唔错。最欣赏佢既酸菜鱼啖啖肉好正,慢慢边食边倾计都系一个唔错既地方。可以一试。⭐️⭐️⭐️(5星为满)稻成京川沪 (新都会广场) 葵芳兴芳路223号新都会广场4楼413-416号舖#饮饮食食 #食好西 #周围玩 #周围食 #介绍返 #餐厅推介 #美食 #香港美食 #葵芳美食 #香港打卡餐厅 #打卡 #香港特色餐厅推介 #吃货 #酸菜鱼 #yummy #hongkong #hon

😋稻成酸菜鲈鱼 $238

😋荷塘月色 $98

😋酸菜薯粉 $28
薯粉系再叫加落酸菜鱼度,都好烟靭。吸埋酸菜鱼嘅汁,都唔错。

⭐️⭐️⭐️(5星为满)

稻成京川沪 (新都会广场)
葵芳兴芳路223号新都会广场4楼413-416号舖

#饮饮食食 #食好西 #周围玩 #周围食 #介绍返 #餐厅推介 #美食 #香港美食 #葵芳美食 #香港打卡餐厅 #打卡 #香港特色餐厅推介 #吃货 #酸菜鱼 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner